ОСТАННІ НОВИНИ

З 1 грудня проводиться чергове підвищення державних соціальних допомог

|

З 1 грудня 2012 року проводиться чергове підвищення державних соціальних допомог у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму відповідно до Закону України “ Про Державний бюджет України на 2012 рік”, – інформує головне управління соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації.

Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 1 грудня збільшується з856 грн. до884гривні.

У зв’язку з цим, з 1 грудня підвищується державна соціальна допомога особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам та державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.

Прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 грудня  збільшується з 1118 грн. до 1134 гривні.

Також буде підвищеною  допомога у зв’язку з вагітністю та пологами та допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Прожитковий мінімум для дітей  віком до 6 років та від 6 до 18років з 1 грудня  збільшується з 930грн. до 961 грн. та з 1161 грн. до 1197гривень.

Відповідно з 1 грудня підвищується державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям; державна соціальна допомога сім’ям з дітьми; тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме.

 Перерахунок діючих державних соціальних допомог проводиться місцевими органами праці та соціального захисту населення автоматично без звернень громадян на підставі матеріалів особової справи.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *