ОСТАННІ НОВИНИ

ВР пропонують запровадити податок на продаж валюти юрособами – законопроект

|

У Верховній раді зареєстровано проект Закону про внесення змін до деяких Законів України щодо операцій з іноземною валютою, яким пропонується обкласти податком валютні операції юридичних осіб. Про це УНН повідомив ініціатор законопроекту, народний депутат з фракції “БЮТ-“Батьківщина” Андрій Павловський.

За його словами, опозиція пропонує ввести податок на валютні операції тільки для юридичних осіб.

“Ми пропонуємо обкласти податком, але не валютні операції населення, а валютні операції, завдяки яким виводяться гроші з України в офшорні зони. Ми пропонуємо окладати податком продаж валюти юридичними особами, адже зловживання ідуть не від фізичних осіб”, – зазначив А.Павловський.

Законопроект передбачає таку саму податкову ставку у 15%, яка закладена і в урядовому законопроекті.

За його словами, більшість спекулянтів це не фізичні особи, а банки, фірми, фонди.

“Основні зловживання відбуваються там де починається зона відповідальності юридичних осіб”, – сказав він.

За словами парламентарія, основна мета цього законопроекту продемонструвати те, хто на справді спекулює і зловживає на валютних операціях, а також продемонструвати, що Пенсійний фонд можна наповнити не за рахунок фізичних осіб, а за рахунок юридичних осіб.

Нагадаємо, глава Національного банку Сергій Арбузов вважає за необхідне прийняття Верховною Радою законопроекту № 11433, внесеного депутатом від фракції Партії регіонів Віталієм Хомутинніком, що передбачає введення 15% збору до Пенсійного фонду з продажу фізичними особами готівкової іноземної валюти.

16 листопада депутати Верховної Ради, голова комітету з питань фінансів, банківської справи, податкової та митної політики В.Хомутиннік зареєстрував у парламенті законопроект № 11433, що передбачає введення збору в ПФ з продажу фізособами готівкової валюти у розмірі 15% суми угоди.

20 листопада В.Хомутиннік відкликав цей законопроект для доопрацювання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *