ОСТАННІ НОВИНИ

Автомобілісти протестуватимуть проти закону про утилізаційний збір

|

Сьогодні 3 грудня, у Києві відбудеться масштабний мітинг проти прийняття закону про утилізаційний збір, передає УНН з посиланням на прес-службу організаторів.

Зокрема, у заході візьмуть участь представники автомобільних спільнот. Також автоколона здійснить пробіг вулицями: Грушевського – Садова – Інститутська – Шовковична.

Так з 08:30 до 10:30 відбудеться  мітинг біля головного офісу Партії регіонів за адресою вул. Липська, 10, а з 11:00 до 12:30 – мітинг біля Верховної Ради за адресою вул. Грушевського, 16.

Мітингувальники вискажуться проти монополізації ринку асоціацією УкрАВТО (ЗАЗ) та проти підвищення цін на імпортні авто й тим самим підтримають тих автовиробників, що вже висказалися проти прийняття закону про утилізаційний збір.

Нагадаємо, закон про 30-відсотковий утилізаційний збір на окремі види транспортних засобів у Росії набув чинності 1 вересня. Український уряд запровадив утилізаційний збір на російські автомобілі і автобуси. 19 листопада Кабмін розробив законопроект про утилізаційний збір з усіх імпортованих і вироблених у країні автомобілів. 20 листопада Верховна Рада ухвалила документ у першому читанні.

Експерти переконані: якщо Україна та Росія підпишуть договір між собою, а законопроект про утилізаційний збір стане законом, це означатиме, що податок запровадять для автомобілів, ввезених з третіх країн, а також тих, які не мають повного циклу виробництва в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *