ОСТАННІ НОВИНИ

Незаконні роботи на Вірменській, 30 розслідуватиме прокуратура - Онищенко

|

 Заяви щодо проведення самовільних робіт на вул.Вірменській, 30 уже скеровано у міліцію та прокуратуру. Про це розповіла начальник  управління охорони історичного  середовища ЛМР Ліля Онищенко, інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Прокуратура займається Вірменською, 30 в тому числі і з подання управління охорони історичного середовища. Спочатку було риштування, огорожа. Коли ми прийшли в це приміщення, там проводились тільки внутрішні підготовчі роботи. Хоча це вікно, двері, які там встановлені, воно там вже було. Ми ці роботи зупинили спільно з ЛКП і звернулись в міліцію про притягнення працівників, які не хотіли признатись, хто вони є і звідки, до відповідальності. Вони ці двері повантажили на машину і відвезли, з приміщення пішли, сказали, що вони тут нічого не роблять і робити не збираються. Приміщення було опломбоване, ми звернулись в міліцію. Райвідділ написав відповідь, що оскільки ніяких робіт не проводиться, неможливо порушувати кримінальну справу. І це затихло приблизно на тиждень-два. Ми звернулись з прокуратуру, оскільки це риштування не знімали.      

Власників знайти неможливо. Ми попросили органи правопорядку, щоб нам допомогли знайти цих людей. До цього часу ми ще не маємо їх контактів, хоча паспортні дані відомі.

І раптом протягом суботи ці двері були встановлені. Тепер  в нас немає ніякого виходу, крім того, щоб цією справою займалась прокуратура. Незважаючи на те, що ці приміщення опломбовані, очевидно якісь роботи здійснюються з вулиці. Розуміючи, що знайти власників цього приміщення є складно, то напевно правоохоронні органи можуть притягнути до відповідальності людей, котрі там працюють. Вони все одно якимось чином пов’язані з власниками. Якщо не власників, то хоча б цих людей, які не мають ніяких дозволів, ані повноважень, ані не є жодною фірмою, проводити там роботи.

Дивним чином  ці ж люди є власниками приміщення на Зеленій, 53, де також ведуться незаконні роботи, там вже мешканці кілька разів звертались в міліцію. Взагалі складна ситуація, через те, що там підкопали фундамент і є загроза того, що стіна будинку може тріснути», – розповіла Лілія Онищенко.

Як додала Ліля Онищенко, у через цей ремонт конструктивна частина будинку не порушена.

«Але там встановлені жахливе пластикове чи це вікно, чи це двері, взагалі важко зрозуміти. Якщо це двері, то як до них дійти? Якщо це вікно, то воно якось зроблено у вигляді дверей. Не було жодної проектної документації. Я не думаю, що там взагалі коли-небудь були двері. Просто люди купили приміщення, вирішили, що можна робити, що хочуть. Такими людьми повинні займатись правоохоронні органи», – додала Лілія Онищенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *