ОСТАННІ НОВИНИ

Кожна четверта вагітна жінка зазнає насильства

|

Кожна четверта жінка в світі відчуває прояви насильства під час своєї вагітності. Про це під час прес-конференції сказав радник Фонду народонаселення ООН в Україні Андрій Поштарук.

«На сьогодні в світі за статистикою кожна четверта жінка зазнає прояви насильства під час своєї вагітності. У всьому світі на сьогоднішній день щонайменше кожна третя жінка хоча б раз в житті піддавалась побиттю, примусу до сексуальних стосунків або ставала жертвою інших проявів насильства. Найчастіше це іде від знайомої їй людини – з боку чоловіка або ж іншого члена сім`ї чоловічої статі», – сказав він.

А.Поштарук також зазначив, що гендерне насильство посилює нерівність між чоловіками та жінками та створює загрозу для здоров`я, гідності, безпеки людини, яка потерпає від такого роду насильства.

«Гендерне насильство як і дискримінація включають в себе цілу низку різних порушень прав людини,  які мають не тільки наслідки для здоров`я, а також психологічні травми, зашкоджують здоров`ю дівчат та жінок. Гендерне насильство також стимулює вкорінення абсолютної чоловічої влади та контролю в суспільстві», – додав А.Поштарук.

 УНН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *