Близнюк хоче обкласти штрафами псяче лайно

|

За відмову власників собак і кішок прибирати за ними, хочуть штрафувати на суму до 51 гривні. 

Відповідний законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення вимог щодо поводження з відходами» оприлюднений на офіційному сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 154 Адміністративного кодексу України. Вона стосується порушень правил утримання домашніх тварин.

Згідно з цією статтею, штраф або попередження виносяться громадянам за утримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, а також вигул собак без повідків і намордників в громадських або «не відведених для цього» місцях. Дане положення рекомендовано доповнити словами «а також невиконання обов´язку зі збору їхніх (собак і кішок) екскрементів».

Згідно з опублікованим проектом, для власників, які відмовляються прибирати за своїми вихованцями, буде передбачений штраф від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 51 гривні). Для посадових осіб стягнення складе від 51 до 85 гривень.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *