ОСТАННІ НОВИНИ

У трьох районах Львівщини виявили незаконний видобуток гравію з річок

|

У межах Львівської області було проведено рейдові перевірки з виявлення незаконного видобутку піщано-гравійної суміші з русел річок. Під час їх проведення виявлено порушення природоохоронного законодавства в руслах річок на території Самбірського, Дрогобицького та Стрийського районів. Про це повідомляє ДЕІ у Львівській області.

За їхньою інформацією, основними видами порушень є:

– самовільний забір громадянами піщано-гравійної суміші без спеціального дозволу на користування надрами;

– перебування тяжкого автомобільного транспорту в водоохоронній зоні річок. 

За період 24 жовтня по 20 листопада цього року до адміністративної відповідальності притягнуто 11 громадян на суму 4709 грн. У випадку виявлення груп транспортних засобів вживались заходи щодо транспортування автомобільного транспорту на арештмайданчик районного відділу ГУМВСУ у Львівській області.

Рейдові перевірки здійснювались мобільними групами спільно з представниками МВС, що були сформовані на міжвідомчій нараді відповідних служб: Держекоінспекції у Львівській області, відділу базових галузей економіки МВС України, Держгіртехпромнагляду в Львівській області та Львівської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері.

Загалом Держекоінспекцією з початку року за самовільний забір піщано-гравійної суміші до адміністративної відповідальності притягнуто 86 громадян на суму 27319 грн.

Фото: ДЕІ у Львівській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *