Вирок у справі про вбивство Оксани Макар оголосять сьогодні

|

Центральний районний суд Миколаєва сьогодні має винести вердикту у справі про згвалтування і вбивство Оксани Макар. Таке рішення було прийнято 20 листопада на засіданні суду, інформує РБК-Україна.

Haгадаємо, 20 листопада об 11:00 розпочалося засідання у справі Maкap, в xoді якого очікувалося оголошення вироків усім трьом звунуваченим. Oднaк, кoли вcі пpисутні зaйняли cвoї місця, до зaли увійшла ceкpeтap cyду, яка повідомила, щo кoлeгія cyддів пpoдoвжує радитися з приводу вироку, тому засідання и оголошення вироку переноситься на 14:00 27 листопада.

За словами державного обвинувача, вина підсудних у справі Макар була доведена повністю завдяки всім зібраним у справі доказам. Пропозиція ж держобвинувачення про міру покарання підсудних заснована на тяжкості вчинених злочинів, на характеристиках підсудних і їх ролі в час, коли було скоєно згвалтування.

Держзвинувачення вимагає вибрати Євгену Краснощоку міру покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Артему Погосяну пропонується 14 років в`язниці, а третьому підозрюваному у справі, Присяжнюку, – 15 років.

Раніше держзвинувачення вимагало прискорити процес розгляду справи Макар. У прокуратурі вважають, що захист намагається спеціально затягнути розгляд справи. Генеральна прокуратура передала справу Макар до суду 25 квітня. Обвинуваченим інкримінували групове згвалтування і вбивство, вчинене з особливою жорстокістю.

Нагадаємо, що обгорілу Оксану Макар знайшли 10 березня ц. м. в Миколаєві недалеко від будмайданчика. Як з`ясувалося пізніше, Оксану Макар зґвалтували і намагалися спалити живцем в ніч на 9 березня троє молодих людей. Було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство дівчини 1993 року народження. Оксана Макар померла 29 березня ц. р. в Донецькому опіковому центрі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *