ОСТАННІ НОВИНИ

На львівських ринках половина плодово-ягідної продукції є імпортною

|

Ціни на яблука і груші на ринках Львова  істотно вищі  від   закупівельних, які пропонують виробникові. Такими є  дані моніторингу, проведеного фахівцями Держісільгоспінспекції в Львівській області, інформує прес-центр Держісільгоспінспекції Львівщини.

Так, мінімальна ціна за кілограм яблук становить 3,5 гривень, середня –  4-5 гривень, а максимальна ціна за нілограм яблук становить 8 гривень. Найдешевші груші коштують 8 гривень, середня вартість цього фрукта становить 14 грн./кг, а найдорожчі груші коштують 19 грн./кг.

Однак у роздрібній торгівлі ціни вищі на 15 – 30 % від оптових і становлять 4 -10 гривень за кілограм яблук, а ціна за груші коливається в діапазоні  10-28 гривень за кілограм.

Разом з тим, восени цього року сільськогосподарські підприємства області реалізовували  яблучну сировину  за цінами   0,8 – 1,2 грн./кг, і лише в останні  дні закупівельна ціна піднялась  до 1,4 грн/кг .

Також експерти наголошують на постійному зниженні частки вітчизняної плодово-ягідної продукції на ринках Львівщини, яка зараз складає близько 50%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *