ОСТАННІ НОВИНИ

Новий КПК не звільнить тих, хто вже перебуває у СІЗО

|

Домашній арешт буде одним із найефективніших запобіжних заходів, передбачених новим Кримінально-процесуальним кодексом, проте перегляду запобіжного заходу для тих, хто вже перебуває в СІЗО, не буде. Про це заявив прокурор Києва Анатолій Мельник, повідомляє «УНІАН».

Зокрема, він нагадав, що новим КПК передбачено п´ять видів запобіжних заходів стосовно підозрюваного у вчиненні злочину особи: особиста порука, особисте зобов´язання, застава, домашній арешт та утримання під вартою.

Мельник вважає, що домашній арешт буде одним із найефективніших запобіжних заходів після того, як будуть сформовані механізми його реалізації. «Для цього необхідні електронні засоби, які допоможуть контролювати особу щодо місця її перебування та пересування», – додав він.

Водночас Мельник зазначив, що у зв´язку з набуттям чинності нового КПК не буде масового перегляду рішень щодо тих, для кого раніше вже було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в слідчому ізоляторі.

Новий Кримінально-процесуальний кодекс України, ухвалений Верховною Радою України 13 квітня цього року, набув чинності 20 листопада.

Раніше начальник управління зовнішніх комунікацій Державної пенітенціарної служби України Ігор Андрушко заявляв, що у зв´язку з набуттям чинності нового КПК з нового року кількість осіб, які утримуються в слідчих ізоляторах України, зменшиться приблизно на три тисячі осіб.

Фото:Freeimage 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *