ОСТАННІ НОВИНИ

Роботи на конкурс «Я з повстанського роду» приймаються до 31 грудня

|

У Львові та області триває конкурс учнівських та студентських робіт «Я з повстанського роду», присвячений 70-ій річниці створення Української Повстанської Армії. Оргкомітет продовжив термін прийому творчих робіт до кінця року, інформує прес-служба  Львівської міськради.

Мета конкурсу – відродження пам’яті про героїчне минуле наших предків, популяризація УПА серед молодого покоління задля кращого пізнання національної спадщини держави та духовного піднесення Української Нації.

Конкурс проводиться у двох категоріях: серед учнів та серед студентів, у місті Львові та у всіх районах Львівської області спільно з міськими та районними відділами освіти, а також з партнерами конкурсу.

Журі визначатиме найкращі роботи в кожному районі та в містах обласного значення (для студентів – у кожному навчальному закладі). Потім, серед відібраних робіт, визначать три найкращі роботи серед учнів та три найкращі роботи серед студентів. Кращі роботи будуть відзначені грамотами і подарунками, а також опубліковані у місцевій пресі та прозвучать по радіо.

Також кращі роботи учасників кожного району будуть видані у вигляді спецпроекту конкурсу – книги спогадів про УПА «Я з повстанського роду!», яка потім буде презентована у цих районах і подарована кожній школі.

Під час проведення конкурсу планують: зібрати та зберегти розповіді і фотографій учасників УПА про свою участь у національно-визвольній боротьбі за волю України; залучити учнівську та студентську молодь до вивчення героїчного минулого своєї родини, до збору та збереження інформації про свій повстанський рід; популяризація правди про УПА серед молодого покоління; нагадати кожному українцю, що він теж є з повстанського роду!

 

Умови конкурсу:

Учасники конкурсу: учнівська та студентська молодь Львівщини.

Форма проведення: заочна, журі розглядає надіслані в електронному вигляді твори та фотографії (відскановані, за можливості).

Час проведення: роботи приймаються до 31 грудня 2012 року.

Вимоги до написання творчої роботи:

розглядатимуться авторські роботи про реальні історичні події з історії УПА на території рідного краю автора; розповіді про діяльність в складі УПА членів родини.

особлива увага приділятиметься роботам із фотографіями тих часів – подій чи осіб, що були у складі ОУН і УПА.

Об’єм роботи – до десяти сторінок друкованого тексту А4, шрифт – Arial, розмір 12.

На титульній сторінці роботи обов’язково вказати: прізвище, ім’я, вік, місце навчання та домашню адресу, контактний телефон автора.

Твори не рецензуються і не повертаються.

Кращі твори будуть відзначені грамотами і подарунками.

Авторські роботи та скановані фотографії слід надсилати за адресою: [email protected]

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *