ОСТАННІ НОВИНИ

Світ побачив книгу про спортивне життя Радехівщини

|

Нещодавно у Львові вийшла друком нова книга про спортивне життя Радехівщини: збірник статей та матеріалів під редакцією кандидата історичних наук Ігоря Гілевича (видавництво  ТзОВ «Західноукраїнський консалтинговий центр»). Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

Цей збірник підготувало Радехівське районне краєзнавче товариство імені Якова Миколаєвича у складі авторського колективу: голови товариства, історика та етнолога Ігора Гілети; краєзнавця, вчителя Березівської та Радванцівської шкіл Радехівського району Андрія Рурки; кандидата технічних наук, краєзнавця Володимира Сироїда. Про це повідомила заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба.

В основу збірника увійшли матеріали про розвиток спортивного руху Радехівщини, що були опубліковані на шпальтах районних періодичних видань, а також залучено усні спогади спортсменів-ветеранів й окремі документальні свідчення.

Видання призначено для краєзнавців, спортсменів, любителів спорту, вчителів та учнів, а також для широкого кола читачів. Збірник, який містить в основному матеріали про розвиток одного з найпопулярніших видів спорту – футболу, складається з семи розділів: «Історія розвитку гри у футбол», «Розвиток спортивного життя та футболу Радехівського району», «Спортивні колективи населених пунктів району», «Відомі спортсмени Радехівщини», «Статистичні таблиці з футболу», «Мовою документів», «Незвичайні оказії». У книзі також є чимало цінних фотоілюстрацій, які доповнюють та збагачують текстову частину.

Автори цієї цікавої й захопливої праці планують у подальшому підготувати нариси про розвиток радехівського спорту у міжвоєнний період, про діяльність товариств «Сокіл», «Січ», «Луг», про спортивне життя періоду Незалежності України, про історію діяльності районного осередку ФСТ «Колос» та Радехівської дитячо-юнацької спортивної школи та укласти хронологічну таблицю найважливіших спортивних подій на теренах Радехівщини.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *