ОСТАННІ НОВИНИ

Вчені виявили, коли людина найщасливіша за допомогою Твіттера

|

Вчені з США витратили два роки на те, щоб дізнатися – в який час доби людина відчуває себе найщасливішою, інформує Gazeta.ua з посиланням на  epidemiolog.ru. Вчені проаналізували 600  млн. повідомлень від 2,5 млн користувачів Твіттера  з понад 80 держав.

В ході дослідження з`ясувалося, що користувачі виявилися більш щасливі вранці. До вечора емоційний настрій людей поступово псується.

Крім того, з`ясувалося, що саме гарний настрій у людей буває в зимові місяці: з грудня по січень, повідомляє epidemiolog.ru. Однак, треба уточнити: найщасливіший період закінчується, швидше за все, не в кінці січня, а 16-го. Це третій понеділок січня, який вважається найбільш депресивним днем у році.
До такого висновку прийшов британський психолог Кліфф Арнэлл з університету Кардіффа. Він виїв складну формулу, яка враховує огидну, як правило, погоду, те, що свята пройшли і треба братися за роботу, якось планувати своє майбутнє, враховуючи те, що гроші скінчилися, а симптоми похмілля, навпаки, до кінця не зникли. Не тішить і те, що до наступних свят далеко.

Шляхом ділення та множення спеціальних коефіцієнтів, що відображають такий стан людської душі в середині січня, вчений нібито й отримав дату, що відповідає третьому понеділку місяця. Blue Monday (Сумний понеділок) називають його на Заході.

Фото: Flickr 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *