ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ розслідує зловживання під час виборів

|

Українська греко-католицька церква проводить внутрішнє розслідування щодо зловживань священнослужителів під час виборів. Як інформує департамент інформації УГКЦ, про це сказав Глава УГКЦ Святослав під час зустрічі з офіційними представниками уряду США. Як запевнив предстоятель українських греко-католиків, після закінчення розслідування буде зроблено відповідні висновки.

Водночас сайт УГКЦ подає інформацію про те, що під час зустрічі з Послом Канади в Україні Троєм Лулашником Блаженніший Святослав підкреслив, що УГКЦ вийшла зраненою після виборів, бо вперше зіткнулася з масовим підкупом не тільки виборців, а й священиків.

«Занепокоєння Церков, які були поза політичними баталіями, викликало намагання різних кандидатів у депутати використовувати Церкви і релігійні організації із політичною метою. Ми зіткнулися з масовим підкупом, у тому числі священиків. Раніше такі методи нам були не відомі. Наша Церква вийшла зраненою із цього процесу і потребує лікування, бо коли Церкву використовують для політичної мети, тоді підривається вірогідність церковного слова і викривлюється поняття Церкви», – сказав він.

Фото: Львівський портал  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *