ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк пропонує переобрати і Раду, і Президента

|

Голова ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк ініціює політичні консультації щодо одночасних президентських та парламентських виборів
Як повідомили «Коментарям» у Об’єднаній опозиції, про це політик заявив після того, як суд відхилив позов «Батьківщини» проти ЦВК щодо результатів виборів в окрузі № 132.
«Після цих так званих судових рішень можна чітко сказати: у країні немає Конституції та її гаранта, закону і справедливого суду, Центральної виборчої комісії та права на захист вибору мільйонів українців», – заявив Яценюк.
«Вважаю за необхідне розпочати політичні консультації з членами нашої майбутньої фракції та з нашими політичними партнерами ВО «Свобода» і партією УДАР про відмову від мандатів і вимог одночасних президентських та парламентських виборів», – підкреслив Яценюк.
Як повідомляли «Коментарі», 7 листопада кандидати від опозиції подали позови до Київського апеляційного адмінсуду з вимогою скасувати постанову ЦВК про неможливість встановлення підсумків голосування в проблемних округах і зобов’язати Центрвиборчком встановити підсумки виборів за протоколами дільничних виборчих комісій.
Однак, уже 8 листопада Київський апеляційний адміністративний суд відмовився скасувати постанову Центрвиборчкому про неможливість встановити результати голосування в окрузі № 194 у Черкасах. Пізніше були ухвалені аналогічні рішення щодо інших «проблемних» округів.
Раніше Яценюк заявляв, що Об’єднана опозиція має намір звернутися до Європейського суду для встановлення результатів голосування на 5-ти «проблемних» округах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *