ОСТАННІ НОВИНИ

"Ощадбанк" компенсував вкладникам "Сбербанку" СРСР 3,82 млрд грн

|

Установи “Ощадбанку” за станом на 9 листопада 2012 р. здійснили компенсаційні виплати більш 4,02 млн вкладників “Сбербанку” СРСР на загальну суму 3,82 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба “Ощадбанку”.

У повідомленні наголошується, що “вкладникам, які претендують на виплати в 2012 р., краще поквапитися і звернутися в банк до кінця листопада ц.р. Отримати компенсацію вони зможуть до 25 грудня ц.р. відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 23 квітня 2012 № 346”.

Крім цього, з першого вересня 2012 р. “Ощадбанк” проводить реєстрацію вкладників “Сбербанку” СРСР, дані про яких не були внесені до “Реєстру вкладників заощаджень громадян”, а також актуалізацію вкладників, дані про яких були внесені в реєстр і які отримали в 2008 р. компенсацію в повному обсязі.

Нагадаємо, 27 червня ц.р. Президент України Віктор Янукович підписав закон про “простий” механізм повернення вкладів “Сбербанку” СРСР. Зокрема, документ встановлює “простий і не витратний механізм” повернення громадянам знецінених внесків шляхом готівкового або безготівкового розрахунку через установи ВАТ “Ощадбанк України”.

Зазначимо, з 1 червня ц.р. в Україні почалися виплати вкладникам, які вклали свої гроші до “Сбербанку” СРСР до 2 січня 1992 р. Планується, що до кінця 2012 р. компенсацію отримають близько 6 млн вкладників.

Фото: Львівсьикй портал  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *