ОСТАННІ НОВИНИ

"Доступне житло" стане ще доступнішим

|

Кабмін готує рішення, яке дозволить зробити програми з купівлі житла для українців більш доступними, заявив прем`єр Микола Азаров.

“Нам необхідно організувати держпрограми підтримки будівельної індустрії. У нас є такі програми, як “30 на 70”, “іпотечне кредитування”, “здешевлення кредитів”. Як зробити ці програми значно більш масовими, доступними для людей? Ми зараз готуємо відповідне рішення” , – сказав глава уряду.

Прем`єр також зазначив, що українська будівельна галузь готова до розвитку внутрішнього ринку та збільшення обсягів будівництва. “Уряд ставить перед будівельною галуззю завдання, які пов`язані з розвитком внутрішнього ринку, а тут будівельна галузь є одним з провідних локомотивів, який може внутрішній ринок забрати. Чи готова вона до реалізації таких масштабних проектів? Висновок можна зробити один – готова”, – заявив Азаров. Нагадаємо, нещодавно міністр інфраструктури Борис Колесніков оголосив про плани почати нову житлову програму – так званий лізинг, у якому відсутній початковий внесок в сумі 10 тис. дол., а саме житло буде бюджетним за рахунок використання нових іноземних технологій. Лізинг передбачає мікроскопічний щорічний платіж у розмірі 3% від суми позики. За підрахунками фахівців, в середньому родина буде віддавати щомісяця 2 тисячі гривень.
Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *