ОСТАННІ НОВИНИ

Близнюк поки не планує підвищувати комунальні тарифи

|

Найближчим часом питання підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги не планується, і, навіть не розглядається. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час брифінгу після відкриття VIІІ Міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства – 2012», інформує прес-служба міністерства.

«Рішення про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги ніхто не приймав! Держава прийняла законодавче рішення: непрацюючі громадяни платять не більше 10 відсотків сукупного доходу, працюючі – не більше 15. Все інше перевищення держава гасить за рахунок пільг, субсидій і різниці в тарифах. Наголошую: рішення про підвищення тарифів ніхто не приймав», – сказав  Анатолій Близнюк.

За його словами, у структурі сукупного доходу середньостатистичної сім’ї плата за житлово-комунальні послуги становить у середньому 11%. На думку Міністра, серед найбільших проблем, що стоять сьогодні перед галуззю – «радянська» ментальність споживачів, технічне переоснащення систем життєзабезпечення, підвищення енергоефективності систем та житлового фонду, впровадження інновацій та залучення інвестицій.

Як уже повідомлялося, під час VIІІ Міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства – 2012», що відбувається у Міжнародному виставковому центрі, експерти розглянуть шляхи удосконалення системи управління у сфері житлово-комунального господарства, впровадження ефективного управління комунальних об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення, залучення приватних інвестицій для технічного переоснащення. За підсумками Конгресу планується ухвалення фінальної декларації, де окреслять стратегічні питання розвитку систем життєзабезпечення на наступний рік.

У рамках Конгресу відбудуться Всеукраїнський семінар з питань благоустрою населених пунктів «Благоустрій – 2012», Конференція «Якісна питна вода – народу України», Міжнародна науково-практична конференція «Реконструкція житла», Конференції «Ефективний власник житла – форми управління багатоквартирним будинком», «Модернізація комунальної теплоенергетики», тренінги з питань експлуатації вулиць та доріг населених пунктів, поводження з твердими побутовими відходами, семінар у сфері зеленого господарства. Також 7 листопада відбудеться урочисте нагородження переможців щорічного всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» за 2011 рік. У рамках кількох профільних виставок на площі понад 14 тис. кв. м більше 300 учасників з 19 країн світу представлять новітні технології та обладнання. Повну програму заходів Конгресу можна переглянути на офіційному сайті Мінрегіону або Міжнародного виставкового центру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *