ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиціонери можуть і не з’явитися у новій Раді, щоб прийняти присягу

|

 В опозиції назвали три умови, за яких вони готові працювати в наступному скликанні Верховної Ради. Зокрема, не виключено, що опозиціонери просто не з´являться на прийняття присяги. Як заявив кореспонденту «Коментарів» віце-спікер парламенту Микола Томенко, є три пункти, за якими необхідно досягти консенсусу.

«Перша умова – у всіх округах мають бути визнані результати, які визначені в протоколах», – сказав він, зазначивши, що винятком є ​​округ №132 в Первомайську, хоча по цьому округу опозиціонери ще аналізуватимуть ситуацію, і №11 у Вінниці, а також у разі вимоги ВО «Свобода» округ №223 у Києві.

Другою умовою є розслідування кримінальних справ щодо фальсифікаторів виборів. Також Томенко зазначив, що існує низка претензій щодо результатів у виборчих дільницях, які не збігаються з результатами ЦВК.

«Історія з обнуленням (списків – ред.) така: існує дуже багато загроз. Ідеологічно я підтримую цю ініціатив … Але мені здається, що моя схема більш чиста з правової точки зору. Ми в змозі набрати 151-у людину, які не прийдуть на прийняття присяги. У нас є 150 осіб, навіть без мажоритарників… Так що нехай Звягільський читає присягу», – підкреслив Томенко.

При цьому, Томенко зазначив, що в разі не явки до парламенту представників опозиційних сил, Верховна Рада буде недієздатна.

Як повідомляли «Коментарі», увечері 5 листопада ЦВК прийняла постанову про неможливість встановити результати голосування в п´яти одномандатних округах – №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 (Черкаси), №197 (Канів, Черкаська область) та №223 (Київ). ЦВК має намір звернутися до парламенту з проханням призначити повторні вибори в цих округах.

У той же час вчора в опозиції заявили, що дане рішення ЦВК є несправедливим, але воно краще, ніж визнання переможцями представників Партії регіонів. За словами Яценюка, у разі призначення перевиборів у п´яти округах, представники трьох опозиційних партій домовлятимуться про висунення єдиних кандидатів, щоб довести свою перемогу.

Об´єднана опозиція оскаржуватиме рішення ЦВК про проведення перевиборів у проблемних мажоритарних округах.

Також нагадаємо, що Юхим Звягільський, що виграв вибори, є найстарішим депутатом нового парламенту, який, за традицією, зачитуватиме текст присяги народного депутата.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *