ОСТАННІ НОВИНИ

Трьом незрячим львів’янам подарували спеціальну комп’ютерну техніку

|

У Львові, в рамках презентації акції «Відкрий незрячому вікно у світ комп’ютерних технологій», трьом незрячим молодим людям вручили комп’ютерну техніку, обладнану спеціальним звуковим програмним забезпеченням. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів –  УСІ» спільно з РК «Львів – Леополіс» і Національним університетом «Львівська політехніка» розпочали акцію «Відкрий незрячому вікно у світ комп’ютерних технологій», яка стартує у Львові 15 жовтня. Акція присвячена до Міжнародного дня білої тростини. Мета акції – зібрати комп’ютери і передати їх незрячим користувачам, попередньо встановивши на них спеціальні голосові програми.

«За допомогою комп’ютера користувачі  з вадами зору не лише відчутно поглиблять можливості спілкування, але й отримають  доступ до всесвітньої павутини та актуальної інформації. Завдяки комп’ютеру і спеціальним програмам незрячі школярі зможуть отримати повноцінний доступ до знань і навіть навчатися поруч зі здоровими однолітками. Звертаємося до небайдужих співгромадян з проханням долучитися до акції», – розповідає виконавчий директор Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», керівник Ресурсного центру інформаційних технологій для осіб з обмеженими можливостями Національного університету «Львівська політехніка», кандидат історичних наук, незряча Оксана Потимко.

Усі благодійники, які готові подарувати незрячим людям нові або вживані комп’ютери, можуть приносити їх за адресою: вул. Городоцька, 81. Контактна особа: Оксана Потимко, тел. 050 02 45 464.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *