ОСТАННІ НОВИНИ

Родина Мазурка кілька днів не виходить з власного будинку

|

Родина підозрюваного у вбивстві трьох охоронників ТРЦ “Караван” Ярослава Мазурка вже кілька днів не виходить із власного будинку. Вина ще не доведена, фото не збігаються, а сім`я уже змушена ховатися, тому юристи нагадують про презумпцію невинуватості. Як повідомляється у сюжеті ТСН, Мазурки були звичайною родиною, допоки їхнє прізвище не назвав міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко. У соціальній мережі справжній ажіотаж. Понад три тисячі коментарів лише під одною фотографією.

Одні обурюються вчинком убивці, інші, які не впізнають у фото підозрюваного, – не розуміють, навіщо міліція назвала прізвище людини, чия вина ще недоведена. Такої ж думки і юристи. “Кожна людина має право на повагу до свого імені і ми знаємо, що людина невинувата, поки її вина не встановлена судом. Цивільний кодекс передбачає що розкриття імені, особи яка підозрюється, розкривається лише після обвинувального вироку суду”, – відзначив юрист Ярослав Олійник.

Водночас, він визнає –  ім`я підозрюванного іноді треба називати, зокрема, в інтересах слідства. При цьому у міліції вважають, що цього разу так і зробили. “Жодного слова про те, що Мазурок злочинець немає. Якщо ця людина підозрюється, і її немає ні дома, ні у Львівської області, цю людину оголошують в розшук. Ми можемо це оприлюднювати і  робити за допомогою ЗМІ”, – заявив Володимир Поліщук, речник МВС України. Додамо, що лише в одній із соцмереж ТСН знайшла десяток людей на ім`я Ярослав Мазурок. Вони сьогодні дуже популярні. З`являються і сторінки-клони, де нібито від імені підозрюваного пишуть – “я не стріляв”. ТСН намагалась безуспішно  вийти на зв`язок із авторами цих сторінок. Без відповідей залишилися і повідомлення до родичів. Юристи нагадують – якщо вину не доведуть, Мазурки зможуть відстоювати честь свого прізвища у суді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *