ОСТАННІ НОВИНИ

Канівця намагаються дискредитувати фальшивими листівками

|

Сьогодні мешканці м. Стрий отримали листівку-фальшивку буцім то від руху «Чесно», спрямовану на дискредитацію кандидата від Об’єднаної опозиції в окрузі №126 Олега Канівця. Про це повідомляє прес-служба кандидата Канівця.

Як зазначено у повідомленні, у лівому куті листівки  розміщено фотографія депутата Львівської облради Святослава Шеремети і подано заголовок «Як Канівець Канівця купував».

Листівка також містить логотип руху «Чесно» та гасло «Таким «політикам» не місце у Верховній Раді України». У листівці розповідається, що нібито  «до активістів об’єднання «Чесно» потрапив оригінал листа, в якому розкривається справжня причина клонування, як явища в списках кандидатів в народні депутати України на Львівщині. До того ж додається фотокопія листа, в якому, начебто,кандидата в цьому ж окрузі Сергій Канівець вимагає від  свого однофамільця Олега заплатити за договірне висування «клоном» кандидата в нардепи із подальшим зняттям своєї кандидатури на його користь».

Святослав Шеремета заявив, що ця листівка є однозначною провокацією.

«Мені вже дзвонили зі Стрия, тож, я чув про цю листівку, але ще не бачив її. Я не знаю ким вона готувалась і хто взагалі без мого відома використав моє обличчя. Це однозначно провокація. Якщо це робив рух «Чесно» – то це, як мінімум, нечесно. Можливо це зробили конкуренти. Але відверто заявляю, що так я цього не залишу. На мою думку, як мінімум варто організувати прес-конференцію щодо ситуації з фальшивою листівкою. За використання і поширення неправдивої наклепницької інформації має бути відповідне покарання. Я звернусь у правоохоронні органи. Якщо правоохоронні органи знайдуть винуватця, подам заяву і до суду. З Олегом Леонідовичем Канівцем я знайомий особисто, ми разом працювали ще у 2004 році на президентських виборах, в штабі Віктора Ющенко. Що стосується його клона, Сергія Канівця – то я його взагалі не знаю».

Натомість виконавчий директор ЛОГО «Комітет виборців України»  Оксана Дащаківська наголосила, що рух «Чесно» :до цієї листівки ніякого стосунку не має. Вона вважає, що бренд руху «Чесно» хтось намагається використати для провокації .

«Будь-яка офіційна друкована продукція від руху «Чесно», розміщується на сайті «www.chesno.org». Листівки з таким змістом на сайті немає, тож, вона не може бути поширена рухом «Чесно». На жаль, це вже не перший випадок використання бренду руху «Чесно». Такі спроби використовувались ще у травні-червні цього року в тому самому Дрогобицькому та Стрийському районах. Ще раз хочу наголосити, що рух «Чесно» немає жодного стосунку до цієї листівки! Це чистої води провокація, до того ж із спекулюванням на бренді руху. Ми не залишимо просто так цей випадок із наклепницькою інформацією. В першу чергу, на сайті «www.chesno.org» буде розміщено офіційне спростування. Кому вигідна, такого роду маніпуляція, я не знаю?! Знаю одне – не вигідна лише виборцям!

Станом на цю годину юристи  виборчого штабу  Олега Канівця готують відповідне подання  з приводу поширення  чергової фальшивки до прокуратури  та органів МВС.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *