ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура найбільше виборчих порушень виявила на Харківщині

|

Генеральна прокуратура України зафіксувала в Харківській області найбільшу кількість порушень виборчого законодавства. Як повідомляє сайт «Харків.Коментарі», за інформацією відомства, всього по Україні органами прокуратури було прийнято 159 таких звернень і повідомлень.

Найбільша кількість звернень та повідомлень надійшло до органів прокуратури Харківської (30), Кіровоградської (24), Волинської (20), Київської (19) областей.

Найменша кількість звернень надійшла з Донецької, Запорізької, Львівської, Херсонської (по 3) і Чернігівської (2) областей, а з Одеської області заяви не надходили взагалі.

Звернення та скарги в основному стосуються порушень порядку ведення передвиборної агітації, реєстрації кандидатів у народні депутати України, формування складу виборчих комісій, висування кандидатів у народні депутати України та інших питань.

За результатами перевірок заяв і повідомлень органи внутрішніх справ порушили 36 кримінальних справ, з яких 1 направлена ​​до суду. Органи прокуратури порушили 5 кримінальних справ. «Зазначені справи стосуються, в першу чергу, хуліганських дій, крадіжок майна тощо», – зазначають у відомстві.

Крім того, як зазначають в Генпрокуратурі, прокурори за результатами перевірки законності прийнятих органами міліції рішень скасували 36 постанов про відмову в порушенні кримінальної справи з організацією додаткової перевірки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *