ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС покарає країни, які порушують правила видачі віз українцям

|

У Європейському союзі розпочато розслідування інформації про порушення міжнародних домовленостей при видачі віз громадянам України. Про це заявив представник України при Європейському союзі Костянтин Єлісєєв під час прес-клубу за участю послів та постійних представників України в провідних країнах світу та міжнародних організаціях.

За словами дипломата, в Євросоюзі стурбовані тим, що дипустанови деяких країн ЄС в Україні порушують окремі положення угоди про спрощення та порядок видачі віз і візового кодексу ЄС».

«Тому було чітко заявлено, що ЄС починає процедуру розслідування щодо порушень окремими державами-членами ЄС відповідних положень міжнародних документів та документів ЄС», – додав Єлісєєв.

Також він зазначив, що «це розслідування дає підстави сподіватися, що цим країнам буде суворо вказано на ті порушення, які вони допускають при процедурі видачі віз українських громадянам».

Як зазначив Єлісєєв, подібні порушення зафіксовані в представництвах 10 країн ЄС.

Нагадаємо,  в липні цього року Україна та ЄС підписали Угоду про спрощення візового режиму, що значно розширює коло українців, які зможуть отримувати візи за спрощеною процедурою.

«Коментарі»

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *