ОСТАННІ НОВИНИ

На Сколівщині перепоховають 16-и вояків, загиблих у Першій Світовій війні

|

У четвер, 4 жовтня в селі Орява Сколівського району на Львівщині відбудеться перепоховання  решток  16-ти солдатів різних національностей, які загинули у роки Першої Світової війни у Карпатах. Перепоховання розпочнеться у 14.00 год, на військовому кладовищі. Організатор заходу – Товариство пошуку жертв війни «Пам`ять» за сприяння Сколівської районної ради та адміністрації. Про це йдеться у повідомленні товариства “Пам`ять”.

Окрім цього відбудеться урочисте освячення відновленого військового кладовища вояків німецької та австро-угорської армії яке було зруйноване за часів радянської влади.

У заході візьмуть участь представники Німецької Народної Спілки  по догляду за військовими похованнями в Україні, Австрійського “Чорного Хреста” при Почесному консульстві Республіки Австрія по Західній Україні,  Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

 Роботи з впорядкування українських, австрійських та німецьких військових кладовищ це один із кроків підготовки Львівщини до відзначення у 2014 році 100-річчя від початку  Першої Світової війни та вшанування пам’яті загиблих у цій війні. Роботи проводяться з ініціативи «Товариства пошуку жертв війни «Пам`ять»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *