ОСТАННІ НОВИНИ

Андрій Лопушанський відкрив пам`ятник Степанові Бандері у Сколе

|

Оскільки сьогоднішня влада не встановлює пам’ятники С.Бандері в Україні, за цю нелегку, але благородну справу взявся наш земляк з Прикарпаття і опозиціонер Андрій Лопушанський. Триметровий пам’ятник Герою України Степанові Бандері встановили цими вихідними у Сколе. Тепер у самому центрі міста гордо стоїть пам’ятник провіднику ОУН Степанові Бандері. Про це повідомляє прес-служба А.Лопушанського.

Народний художник, професор Львівської національної академії мистецтв, видатний скульптор Іван Самотоз розпочав творче втілення ідеї. Стимулом цьому послужило палке бажання нашого громадського діяча, члена Конгресу Українських націоналістів Андрія Лопушанського подарувати мешканцям Сколівщини пам’ятник Степана Бандери.

Завдяки Андрію Лопушанському подібні пам’ятники уже встановлені у містах Старий Самбір та Самбір.

«Не даю пустих обіцянок, а чітко й послідовно роблю те, що можу зробити, – казав Андрій Ярославович. – Тож недавно пообіцяв землякам, що, будучи в парламенті, неодмінно поставлю пам’ятник Степану Бандері в українській столиці. І ще раз даю вам слово: обов’язково докладу всіх зусиль, щоб пам’ятник Степану Бандері стояв у Києві. І я це зроблю!», – наголосив у своїй промові на відкритті пам’ятника Андрій Лопушанський.

Отож, на червоно-чорному гранітному постаменті Герой вітає мешканців та гостей нашого гірського містечка.

На центральному майдані Сколе зібралося більше тисячі людей, духовенство, представники місцевої влади, гості з сусідніх районів.

«Сьогодні ми, разом з вами, в цей день, прийшли щоб, проявити нашу шану Герою України Степану Бандері! ,  – говорив на відкритті пам’ятника Андрій Лопушанський. Степан Бандера –  не просто людина, він символ української нації і української незалежності!! Він приніс в жертву своє життя в нерівній боротьбі з совєтським режимом!

Степан Бандера – це Герой, життя  якого має бути взірцем для кожного українця! Так взірцем – тому що миритися з тим, що роблять сьогодні в Україні не можна! І ми не будемо миритись!»

Відкриття пам’ятника Степану Бандері, який для свідомих українців був, є, і залишиться народним героєм, є гідною відповіддю тим політичним силам, що проводять антинаціональну політику!

Встановлення цього пам’ятника символізує не тільки пошанування постаті Провідника ОУН, а й самої України і всього українського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *