ОСТАННІ НОВИНИ

Стартував Марафон актуальних професій

|

Цьогорічний Марафон актуальних професій на Львівщині розпочався з презентації спеціальностей сфери інформаційних технологій. Про це повідомляє відділ профорієнтації Львівського міського центру зайнятості.      

24 вересня 2012р. у рамках Марафону до Львівського міського центру зайнятості навідалися учні одинадцятих класів Львівської академічної гімназії, школи-садка «Софія», СШ № 60 і 86, а також випускники з Борислава та Перемишлянщини.

Мета візиту – довідатися якомога більше інформації про специфіку й особливості роботи ІТ-фахівців. Профорієнтаційний захід служба зайнятості організувала за послідовною схемою: одинадцятикласник – вибір спеціальності – професійна освіта – гарантована робота. Увагу учнівства на професіях ІТ-сфери зосередили не випадково. Адже за сучасних темпів розвитку суспільства ця передова галузь завойовує на ринку послуг усе міцніші позиції, а її розвиток залежить, передусім, від основного капіталу – кадрового ресурсу, тобто грамотних фахівців, здатних розробити, інсталювати й супроводжувати програмні проекти, налаштувати роботу сучасних мережевих каналів, побудувати периметри захисту інформації, компетентно проаналізувати бізнес-діяльність або певну технологію того чи іншого замовника комп’ютерних послуг із врахуванням його інтересів і побажань.

До розмови з учнями запросили представників навчальних закладів, де можна здобути ІТ-освіту. Директор комп’ютерної академії «ШАГ» Олена Кобзєва розповіла школярам про три основні напрями навчання – програмування, адміністрування і дизайн, унікальні програми й методичні матеріали, що застосовуються під час освітнього процесу, аналогів яким нема в країнах СНД. Вона наголосила, що здобуття професійної освіти гарантує не тільки цікаву роботу, а й стабільно високий заробіток.

Про сучасну наукову та матеріально-технічну базу, професорсько-викладацький склад та особливості навчання в одному із провідних вишів міста – НУ «Львівська політехніка» – повела мову доцент Наталія Шаховська. Вона детально охарактеризувала діяльність факультетів, які спеціалізуються на професійному вишколі майбутніх програмістів, веб-дизайнерів, системних аналітиків, прикладних лінгвістів, фахівців видавничо-поліграфічної справи та ін. Учням цікаво було довідатися, що вже з третього-четвертого курсів студенти поєднують навчання з роботою в ІТ-компаніях. Тобто після отримання вищої освіти на ринок праці виходить не просто молодий спеціаліст з новеньким дипломом, а фахівець з досвідом роботи, котрий знає ціну розумовій праці, власному інтелекту й готовий надавати іноземним чи українським компаніям послуги європейського рівня.

Далі у діалог з учнівством вступили представники відомих ІТ-підприємств: «Елекс», «Ерікполь» і «СофтСерв». Кожна з цих фірм спеціалізується на розробці програмних продуктів, має свою історію становлення, коло вітчизняних і зарубіжних партнерів, веде соціально відповідальний бізнес, створює відмінні умови для роботи в команді, дбає про кар’єрне зростання співробітників, піклується про їхнє здоров’я. А от до найманого персоналу у них вимоги однакові: на роботу, передусім, можуть розраховувати креативні, мобільні молоді особи з базовим рівнем знань у сфері програмування, котрі не бояться труднощів, володіють хоча б однією з іноземних мов, вміють логічно мислити, здатні працювати в команді, прагнуть поступу вперед і готові до професійного вдосконалення та самоосвіти.

Зосереджені обличчя учасників профорієнтаційного заходу свідчили, що кожний з них серйозно задумався над вибором професійної стежини. Серед випускників 2013 року обов’язково знайдуться ті, хто пов’яже свою долю з програмуванням, а цьогорічний осінній Марафон актуальних професій закарбується в їхній пам’яті як перший крок на шляху до професійного успіху.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *