ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині за хабарництво судитимуть сільського голову

|

Прокуратурою Пустомитівського району завершено досудове слідство у кримінальній справі стосовно голови однієї із сільських рад району. Про це інформує прес-служба прокуратури  Львівської області.

Зокрема, з`ясовано, що обвинувачений будучи  раніше неодноразово судимий за корупційні злочини на шлях виправлення не став і знову вчинив злочин.

Зокрема, перебуваючи на випробувальному терміні, оскільки останній раз його засуджено 7 червня поточного року, керуючись корисливими мотивами вимагав та одержав від особи 1200 доларів США хабара за прийняття та видачу рішення сесії сільської ради щодо передачі у власність земельної ділянки площею0,12 гадля ведення садівництва.

Водночас, із одержанням хабара посадовець вчинив зловживання службовим становищем та службове підроблення, адже, видав особі на руки рішення сесії, яке на розгляд і голосування депутатів сільської ради не виносилось.

Більше того, сесія сільської ради не могла розглядати вказане земельне питання, оскільки розгляд таких питань лише у компетенції районної державної адміністрації.

За вчинення вказаних злочинів, обвинуваченому обрано міру запобіжного заходу – взяття під варту.

На даний час, кримінальну справу скеровано до Пустомитівського районного  суду.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *