ОСТАННІ НОВИНИ

Олег Баран виступає за зниження податків та зменшення повноважень контролюючих органів

|

Для того, щоб малий та середній бізнес успішно розвивався та не був у тіні, Україні потрібно зменшити повноваження  контролюючих органів та спростити податкове навантаження. Таку думку  депутат Львівської обласної ради, кандидат у народні депутати України по 117 виборчому окрузі Олег Баран озвучив під час круглого столу в рамках проекту «5 вимог». Про це інформує прес-служба депутата.

«Треба не вигадувати нові та складні механізми, а проаналізувати досвід сусідніх європейських держав і адаптувати такий самий механізм у нашій державі. Адже тільки спрощення системи, по-перше, зменшить корупцію, з якою всі борються, а по-друге – дасть реальний поштовх для розвитку малого і середнього бізнесу. Маю на увазі спрощення як  оподаткування, так  і реєстрації підприємців», – наголосив Олег Баран.

Як додав Олег Баран, для полегшення роботи малого та середнього бізнесу в Україні доцільно було б  зменшити повноваження контролюючих  органів, і, відповідно, кількість самих перевірок. Натомість вищими мали б стати штрафи за порушення. «Це стимулюватиме людину до максимальної відповідальності за свою роботу. Як працюють у Європі? Наприклад Франція. Я знаю про випадок, коли у ресторан  санстанція прийшла один раз за 15 років . І не так просто, а за скаргою.  Порушення виявили, заклад закрили. Тільки після цього відновити його  роботу дуже складно.  Надто великий перелік вимог. Тобто, покарання слугує своєрідною пересторогою для інших », – підсумував Олег Баран.

Організатори круглого столу (а це представники об`єднань підприємців та роботодавців України) також оприлюднили меморандум « 5 вимог малого та середнього бізнесу до політиків і влади».  Документ скерували, зокрема, до кандидатів у народні депутати.  Аби ті, у випадку обрання до Верховної Ради, працювали у напрямку їх реалізації.

У документі йдеться про вимогу щодо зниження ЄСВ до 15-18% з одночасним перерозподілом податкового навантаження між підприємством і співробітником; дієву державну політику і програму протидії корупції; мінімізацію видів, кількості і частоти перевірок та іншого адміністративного втручання в діяльності підприємств малого та середнього бізнесу;спрощення процедур і вимог для малого та середнього бізнесу; доступність фінансових ресурсів для малого та середнього бізнесу (ставка кредитування для МСБ на рівні до 8-10% річних у гривні).

«Я вважаю, що тільки співпрацею з такими організаціями, які будуть аналізувати проблеми підприємців – можна досягнути успіху. І будь-які законодавчі ініціативи по підприємництву, які виходять  з Верховної Ради, повинні бути опрацьовані  цими організаціями на круглих столах. Для того, щоб закони були ефективними. Чомусь у нас всі працюють над швидкістю, а не якістю. А в законодавчій базі мало б бути навпаки: сім разів відміряй – один  раз відріж», – Олег Баран.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *