ОСТАННІ НОВИНИ

На Рогатинців, 22 готелю не буде - генпідрядник

|

Інформація про те, що будівлю за адресою Братів Рогатинців, 22 переплановують під готель абсолютно не відповідає дійсності. Фірма, яка проводить ремонт фасаду будівлі, має усі необхідні документи та дозволи на проведення відповідних робіт, надані Львівською міською радою. Про це розповіла представник фірми «ТІР», яка виконує упорядкування фасаду будівлі Наталія Петрик.

«5 вересня 2012 року Галицька районна адміністрація надала нам дозвіл на встановлення будівельних риштувань з упорядкування фасаду будівлі на вулиці Братів Рогатинців, 22. Згідно з цим дозволом, ми розпочали будівельні роботи 10 вересня 2012 року і маємо закінчити їх до 10 жовтня цього ж року» – відзначила Наталія Петрик.

Представник фірми-генпідрядника також повідомила, що жодних кардинальних змін фасаду будинку не буде. Натомість, фасад буде облаштований відповідно до паспорту на упорядкування фасаду, виданий 2004 року начальником управління охорони історичного середовища п. Гайдою. Цей документ погоджений відділом архітектурно-проектних робіт та оцінки землі п. Погоріловим, тобто, попередником пані Онищенко.

«Уся проектна документація на виконання відповідних робіт у нас є. Це є паспорт упорядкування фасаду, в якому вказано чітко які елементи декору повинні бути відновлені, в яких кольорах, що повинно бути на цоколі. Все це є у паспорті фасаду, підписаним, ще раз наголошую, усіма необхідними структурами міської ради, в тому числі, і керівником відомства, яке сьогодні представляє пані Онищенко», – наголосила представник фірми «ТІР».

Розповідаючи про ситуацію з встановленням пластикових вікон, Наталія Петрик наголосила, що вони встановлені тимчасово, і не демонтовують їх зараз лише тому, що чекають на виготовлення нових. «Щодо встановлених пластикових вікон, визнаю, це наша помилка. Уже незабаром там будуть встановлені нові, які відповідають усім нормам. Старі вікна ми не демонтовуємо лише тому, що, не хочемо залишати  будівлю без вікон до того часу, поки нам надійдуть нові», – відзначила представник будівельного підприємства.

Щодо заяв посадовців Галицької районної адміністрації про відсутність необхідних дозволів, пані Петрик продемонструвала дозвіл.

Після проведення усіх робіт вигляд будинку буде ідентичним тому, що описаний в паспорті опорядження фасаду будівлі, з відновленням усіх елементів декору, ліпнини та встановленням нової ринви на замін старої, що прогнила, запевнила представник фірми «ТІР».

До того, як фірма «ТІР» приступила до проведення робіт по ремонту фасаду, сусіди та власники крамниць поблизу будинку постійно нарікали на стан приміщення. «Фасад будівлі на Рогатинців, 22 був в аварійному стані, елементи декору, про який так багато вчора розповідала пані Онищенко, просто падали людям на голову. Ринва була повністю гнилою. Біля цього фасаду було просто небезпечно ходити і стояти. Тому сусіди повністю задоволені, що ремонт нарешті розпочався, відбувається відповідно до термінів», – відзначила Наталя Петрик.

Окрім цього, керівник фірми «ТІР», що займається ремонтом фасаду будівлі, повідомила, що сьогодні, 20 вересня, відбулась її зустріч з начальником управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілілєю Онищенко, на якій було досягнуто певних домовленостей щодо подальших спільних дій для повного з’ясування ситуації.

«Сьогодні у нас відбулась робоча зустріч з пані Онищенко, ми продемонстрували усі документи, паспорт, договір на проведення робіт. Домовились, що фірма, яка постачає нам ліпнину, надасть усі сертифікати відповідні та експертні висновки щодо своєї продукції. Ми погодились сплатити штраф відповідно до складеного адмінпротоколу  за те, що розпочали ремонтні роботи без повідомлення про це управління охорони історичного середовища. Тому, сподіваюсь що усі питання та претензії міської ради, викликані, на мою думку, якоюсь дивною непоінформованістю та неузгодженістю різних структур міськради», – відзначила Наталія Петрик.

Також, вона підкреслила, що жодного готелю за адресою Рогатинців, 22 не буде: «Я була шокована, коли почула вчора з вуст чиновників міської ради інформацію про те, що ми плануємо перепланувати цей будинок під готель. Звідки взялась така інформація, не можу навіть уявити адже, і в усіх угодах та дозволах на проведення робіт чітко зазначено, що в будинку будуть житлові квартири. Ми жодного разу ніде не говорили, що там може бути готель. Тому це абсолютно абсурдна формація, яка не має нічого спільного з реальністю», – відзначила представник підприємства.

Електронна копія паспорта опорядження фасаду будинку № 22 на вулиці Братів Рогатинців у м. Львові додається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *