ОСТАННІ НОВИНИ

Незаконним встановленням вікон на Братів Рогатинців, 22 займеться міліція

|

В історичній частині Львова власник будинку на Братів Рогатинців, 22 встановив пластикові вікна та проводить ремонт фасаду без дотримання вимог поводження з пам’ятками архітектури. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, на проведення ремонтних робіт місцева влада не видавала жодних погоджень.

Відтак, управління охорони історичного середовища ЛМР звернулося в міліцію та прокуратуру.

«Перша архівна згадка про цей будинок – 1857 рік. Сам будинок побудований раніше на оборонних мурах і мав характерні елементи декору. Він мав гарну віконну столярку єдиного стилю та ліпні дзеркала під вікнами. Зараз тут всі вікна замінені на пластикові, а фасад повністю покритий утеплювачем. Всі ремонтні роботи виконуються без будь-якої документації, яка би надійшла в органи охорони культурної спадщини», – розповіла начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищено.

Як повідомила Лілія Онищенко, роботи розпочато тиждень тому. Ремонт фасаду уже завершується.

Як розповіли у Галицькій РА, цьогоріч уже винесено 10 постанов адміністративною комісією через незаконну заміну вікон у будинках – пам’ятках архітектури. Ремонтні роботи такого масштабу, як у будинку на вул. Братів Рогатинців, 22, проводяться в історичній частині міста вперше.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *