ОСТАННІ НОВИНИ

Фаріон вже пакує валізи до Києва?

|

Кандидат-мажоритарник від ВО Свобода Ірина Фаріон лідирує на 116 виборчому окрузі (Залізничний, частина Шевченківського району). За неї готові проголосувати 38,2% львів’ян. Тоді як за її найближчого конкурента ударівця Андрія Березюка – 17,4%. В інших кандидатів шанси втрутитися в цю боротьбу невеликі. Так, за кандидата від Партії регіонів Богдана Хруставчука готові віддати свої голоси лише 3,8%, Василя Садового – 2,1%, Ігоря Герчука («Україна-вперед!») – 1,1%. Такі результати дослідження соціологічної групи «Рейтинг» сьогодні оголосив її керівник Олексій Антипович.  

Щодо резервів кандидатів-мажоритарників, то за словами О.Антиповича, впевнено підтримують І.Фаріон 27% опитаних, а тих, хто міг би проголосувати за неї – ще 11%. У А.Березюка ці показники дещо менші – 9% однозначно б його підтримали, ще 16% могли б розглянути варіант голосування за нього.

«Ірина Фаріон додала у рейтингу і зменшила негативне ставлення до себе. З іншого боку, 33% не можуть окреслити свого ставлення до неї, а це – величезне електоральне поле, за яке варто поборотися», – сказав соціолог.

Найбільше антипатій викликав кандидат від партії влади. За нього в жодному разі не проголосували б чверть опитаних.

Водночас тих, хто ще не знає за кого з кандидатів голосувати є 35,6%.

Варіант з двома кандидатами на окрузі лише підтвердив значну перевагу І.Фаріон над А.Березюком. У такому випадку її готові підтримати 41,3% опитаних, А.Березюка – 21,6%.

Електоральна привабливість І.Фаріон забезпечуються за рахунок тотальної підтримки симпатиків ВО Свобода та майже половини прихильників ВО Батьківщина. У свою чергу А.Березюк мобілізує на свою в основному прихильників партії В.Кличка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *