ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво області взяло під контроль ліквідацію пожежі на торф’яному полі у Бірках

|

Головне управління з питань НС Львівської облдержадміністрації повідомляє, що у зв`язку зі стійкою довготривалою сухою та теплою погодою на території області істотно зріс ризик виникнення пожеж в екосистемах, насамперед на торфовищах та у лісах, пов`язаних зокрема із самовільним випалюванням населенням сухої рослинності та її залишків. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Так, 11 вересня виникла пожежа на торфополі в урочищі «Луги» біля села Бірки Яворівського району, яка є масштабнішою за площею горіння (горіння торфу спостерігається окремими осередками на площі1,8 га) та потребує залучення значних сил та матеріальних і фінансових ресурсів.

Протягом 12 вересня до гасіння пожежі залучено 17 одиниць техніки і 65 працівників особового складу пожежно-рятувальних підрозділів та для підвозу води 3 автоцистерни комунальних служб.

Попередня причина загоряння торфу – необережне (зловмисне?) поводження з вогнем невідомої особи.

Станом на 15.00 12 серпня пожежа локалізована та ліквідована на площі0,6 га. Заходи із гасіння пожежі тривають. Ситуація знаходиться на контролі керівництва обласної державної адміністрації.

Зазначимо, що з початку року на території області зафіксовано 551 пожежу в екосистемах. В цілому пожежі були незначними за площею поширення і ліквідовувались у стислі терміни із залученням пожежної техніки Головного територіального управління МНС України у Львівській області та лісогосподарських підприємств.

Головне управління з питань НС Львівської облдержадміністрації вкотре звертається до мешканців Львівської області  не спалювати рослинність або її залишки та дотримуватись  правил пожежної безпеки в екосистемах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *