ОСТАННІ НОВИНИ

У Кракові вшанували пам`ять вояків УГА та УНР

|

Делегація від Львівщини взяла участь у вшануванні похованих вояків та старшин УГА і УНР на Раковицькому цвинтарі у Кракові та жертв концтабору Явожно (Республіка Польща). Про це повідомляє прес-служба  Львівської обласної державної адміністрації.

Зокрема, на Раковицькому цвинтарі у Кракові відбулося урочисте покладання квітів до пам`ятника, де поховані вояки, старшини Української Галицької Армії та цивільні українці, які потрапили до табору військовополонених в Домб`є (сьогодні територія Кракова) внаслідок польсько-української війни 1918 – 1919 років, де й загинули через жахливі умови утримання. Приблизна кількість похованих українців сягає 300 осіб.
Крім того відбулись заходи щодо вшанування пам’яті 161 українця, які загинули у концтаборі м. Явожно. Біля пам’ятника загиблим українцям було проведено Святу Літургію, чин панахиди, скорботне віче та урочисто покладено квіти.
Нагадаємо, в концтаборі Явожно було ув’язнено майже 4 тис. українців, у тому числі понад 800 жінок, 22 греко-католицьких і 5 православних священиків. Тут загинуло понад 160 українців.

Участь у заходах взяв Генеральний консул України в Кракові В.Максименко, представники Сейму Республіки Польща, місцевої влади, українських громадських організацій у Польщі.
До складу делегації від Львівщини входили представники обласної державної адміністрації, товариств Надсяння, Любачівщина, Лемківщина та Холмщина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *