ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відсвяткували День фізичної культури і спорту

|

У Червонограді відбулося обласне спортивно-масове свято з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту та старту Всеукраїнського олімпійського уроку. Про це інформує прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Зокрема, серед почесних гостей свята були відомі львівські спортсмени-олімпійці та тренери – заслужений майстер спорту з веслування, дворазовий срібний призер Олімпійських Ігор 1988 та 1992 років, учасник ігор п’яти Олімпіад, триразовий чемпіон світу з веслування на каное Михайло Слівінський, учасниця 17 зимових Олімпійських Ігор Ліллехаммері Христина Подгрушна-Опьола, учасник двох зимових Олімпійських Ігор у Туріні-2006 та Ванкувері-2010, стипендіат НОК України Юрій Гайдук, ЗТ України з велоспорту, старший тренер національної збірної команди України з велоспорту на Іграх ХХХ Олімпіади 2012 року в Лондоні Орест Тичко та багато інших.

Відтак з нагоди Дня фізичної культури та спорту відзначили кращих працівників фізкультурно-спортивного руху Львівщини.

Також в рамках святкувань відбулися показові виступи за участю кращих спортивних та мистецьких колективів Червонограду, марш-парад спортсменів-олімпійців, керівників обласних організацій фізкультурно-спортивних товариств та відомств, делегацій команд міст та районів області, ветеранів спорту, які приїхали змагатися з баскетболу за програмою ХХI спортивних Ігор Львівщини та V обласних ігор ветеранів спорту.

Нагадаємо, щорічно у другу суботу вересня в Україні відзначається День фізи́чної культу́ри і спо́рту. Починаючи з 2005 року Національний олімпійський комітет України в День фізичної культури та спорту започаткував проведення Всеукраїнського Олімпійського уроку, щоб залучити дітей до занять спортом, активізації фізкультурно-масової роботи, утвердження здорового способу життя та популяризації олімпійського руху.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *