ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат відкидає звинувачення у підпалі автівки редактора газети

|

На адресу редакції надійшло звернення від депутата Городоцької райради Романа Дунаса з приводу інциденту з підпалом автівки редактора місцевої газети Андрія Хоми.

Р.Дунас називає звинувачення у причетності до підпалу автівки наклепами. “Ці наклепи, які не мають під собою жодного реального підґрунтя, було озвучено низкою інтернет-видань та телевізійних каналів. Оскільки найменше безпідставне звинувачення у вчиненні злочину карається законом, то я подаватиму матеріали до суду” – пише Р.Дунас.

За його ствердженням, шеф-редактор “Газети для Вас” робить це через те, що цьому виданню у було відмовлено у фінансовому сприянні в рамках Програми фінансової підтримки засобів масової інформації Городоцького району на 2010-2014 роки.

Щодо публікацій про те, що Р.Дунас незаконно отримує зарплатню як голова бюджетної комісії райради, то депутат твердить, що з цього приводу були перевірки з боку правоохоронних органів та КРУ і жодної реагування чи визнання рішення райради з цього приводу не було.
Винуватців чи людей, причетних до інциденту, мають встановити слідчі органи, міліція. Тому за звинуваченням мене і членів моєї родини та інших людей, які обіймають високі посади в районі, подаватиметься відповідна скарга приватного обвинувачення про порушення кримінальної справи щодо А.Хома за наклепи у вчиненні злочину, до якого ані я, ані моя родина абсолютно не причетні. Поруч з тим я вимагатиму відшкодування завданих моральних збитків за ті всі статті, в яких він мене обливав брудом. Водночас хочу дочекатися реакції правоохоронних органів з приводу тих запитів, що подавалися мною з приводу діяльності Регіонального фонду розвитку Городоччини, скарг колишніх працівників газети «Для Вас» на те, що А.Хома неофіційно платив їм зарплату, не вів записи у трудовій про прийняття чи звільнення з роботи. До речі, вже підтвердилося актом перевірки податкової служби те, що п.Хома має незаконну несплату податку з доходів фізичних осіб, який стягується фактично із зарплатні” – пише Р.Дунас.

Він пише, що звертатиметься до суду за спростуванням недостовірної інформації, за захистом честі, гідності та ділової репутації, стягнення моральної шкоди та щодо порушення проти А.Хоми кримінальної справи за зведений наклеп.

Нагадаємо, вночі 5 вересня було вчинено підпал автомобіля Ровер-75, яким користується шеф-редактор городоцької газети “Газета для Вас” Андрій Хома. На своїй сторінці у “Фейсбук” Хома заявив, що до цього можуть бутьи причетні голова бюджетної комісії райради Роман Дунас та прокурор району С.Сисин.

Міліція порушила кримінальну справу, а її розслідування взяла на контроль прокуратура Львівської області.

Фото: зі сторінки А.Хоми у Фейсбук 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *