ОСТАННІ НОВИНИ

Кримінальні справи порушено проти 10 телефонних мінерів

|

10 телефонних мінерів притягують до відповідальності цього року за фальшиві повідомлення про вибухівку в установах чи організаціх. Про це інформує ВЗГ ГУМВСВУ у Львіській області.

Загалом цього року у Львові та області зафіксовано 13 повідомлень про замінування. Жодне з них, на щастя, не підтвердилось. Щоправда збитки, яких завдав кожен з «псевдомінерів» є значними. Адже для перевірки кожного з таких повідомлень виїжджає багато служб міліції, а ще – пожежники та медики. Тому лише один такий виїзд на місце події коштує державі декілька тисяч гривень.

Такі «жарти» анонімів подекуди є вкрай жорстокими, адже від них іноді на межі життя і смерті може опинитися людина. До прикладу, 22 лютого молодий чоловік повідомив правоохоронців про закладену вибухівку в одному з корпусів Львівського військово-клінічного госпіталю Міністерства оборони України, який розміщений у Львові на вулиці Чехова. При цьому він сказав, що вибухівка спрацює о 12.00. Відповідно у медзакладі розпочали термінову евакуацію хворих, у тому числі тих, за життя яких боролися лікарі. 
Анонімним «мінерем» загрожують як великі штрафи, так і в’язниця. Зокрема, усі порушені цьогоріч кримінальні справи за ознаками частини 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) передбачають покарання у вигляді накладання штрафу і навіть позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *