ОСТАННІ НОВИНИ

Пинзеник закликає не затягувати зашморг на економіці України

|

Україні треба змінити політику управління інфляцією та курсами. Про це бізнесменам з Європейської бізнес асоціації сказав екс-міністр фінансів, представник партії “Удар”Віктор Пінзеник.

“Країна має утримувати низький рівень інфляції і перейти до нової політики управління інфляцією. Це має бути вільна і прозора пропозиція грошей Національним банком всім учасником ринку. За результатами цієї пропозиції має фіксуватися так звана облікова ставка. При нинішній ситуації, яка складається у банківському секторі, має передувати неминуче потрібне явище — оздоровлення банківського сектору. Нинішній стан банківського сектору ніколи не дозволить йому стати надійним партнером зростаючої української економіки”, – наголосив він.

Пинзеник переконаний, що, перш за все, уряд має відмовитися від “непотрібної і шкідливої” практики рекапіталізації, бо це марне витрачання грошей.

“Також країна повинна перейти до політики гнучкого обмінного курсу, а так званий офіційний курс має фіксуватися за результатами щоденних торгів на міжбанківському валютному ринку”, – підкреслив екс-міністр.

Політик додав: “Країна має позбутися бюджетних причин нестабільності, які лежать в площині дефіциту бюджету”. На думку Пінзеника важливим питанням залишається і великі заборгованості країни.

“В короткостроковій перспективі країна має жити за дуже простим і зрозумілим принципом — витрачайте те, що маєте, не тягніть борговий зашморг на шиї української економіки, українських громадян”, – підкреслив він.

Gazeta.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *