ОСТАННІ НОВИНИ

Валютні стрибки припиняться за кілька днів, запевняє Тігіпко

|

Віце-прем`єр-міністр України Сергій Тігіпко запевняє, що курсова ситуація в Україні стабілізується за три дні. Про це він сказав сьогодні журналістам на брифінгу.

“Якщо говорити про виниклу курсової проблемі, скажу відверто – виїденого яйця не варта. Бо склалося в один час кілька моментів, які носять абсолютно суб`єктивний характер. Перше – вихідний в США, не змогли отримати ту валюту, яка приходила практично кожен день, утворився невеликий дефіцит. Друге – застрайкували працівники Люфтганзи, а вона – основний перевізник валюти. Третє – Нацбанк рефінансував кілька комерційних банків “, – сказав Тігіпко, слова якого наводить кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

У той же час, віце-прем`єр не виключив і частково політичної підоснови. “Деякі банки почали розгойдувати, явно є і політична розгойдування. Але три дні максимум, і ситуація буде стабілізована, тому що немає об`єктивних причин. А що стосується курсу 9-15 грн. За долар, про яких говорять, я пам`ятаю політичні шоу ще навесні , коли говорили, ось-ось зірветься, але не буде цього “, – сказав Тігіпко.

У свою чергу, Ірина Акімова додала, що на сьогодні стан платіжного балансу України не вселяє побоювань. “Це вельми стабільна ситуація з точки зору можливого тиску на валюту. Рівень резервів НБУ теж вселяє впевненість, що навіть з такого роду спекулятивними атаками Нацбанк може впевнено впоратися”, – сказала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *