ОСТАННІ НОВИНИ

У ЦВК кажуть, що затерли дані про майно Дубневича помилково

|

Центральна виборча комісія пояснює, що дані про нерухомість кандидата у народні депутати Богдана Дубневича зникли з його декларації через помилку працівника.

Про це повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК, реагуючи на замітку Мустафи Найема «Центрвиборчком вказує брехливі дані про кандидатів?».

Зокрема у ЦВК пояснюють, що заретушованість у декларації Дубневича колонок про наявність об`єктів нерухомості його майна та їх площ – це помилка, яка була «допущена внаслідок людського фактору».

«З метою забезпечення виконання закону “Про доступ до публічної інформації” у декларації про доходи, поданої кандидатом, в процесі обробки даних було помилково видалено не тільки місцезнаходження нерухомості, що є конфіденційною інформацією, а й перелік самої нерухомості, яка належить Дубневичу», – сказано в повідомленні.

«Подібна ситуація створена ненавмисно і стала можливою лише внаслідок опрацювання управлінням інформатизації Секретаріату ЦВК у стислі терміни великого обсягу інформації від 6183 потенційних кандидатів у народні депутати (автобіографії, декларації, програми)», – наголошує прес-служба комісії.

Центрвиборчком просить узяти до уваги, що «співробітники управління інформатизації Секретаріату ЦВК здійснювали розміщення на сайт близько 20000 документів в електронному вигляді у цілодобовому режимі практично на межі своїх фізичних можливостей».

«Щойно ЦВК стало відомо про помилку, її було оперативно виправлено. З метою запобігання повторенню подібних випадків проводиться ретельна перевірка даних всіх кандидатів у депутати, оприлюднених на офіційному сайті ЦВК», – наголошується у повідомленні.

«Центральна виборча комісія публічно приносить вибачення усім виборцям, а також особисто кандидату у народні депутати Богдану Васильовичу Дубневичу за помилку, допущену при відтворенні на сайті ЦВК його особистих даних», – додається у ньому.  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *