ОСТАННІ НОВИНИ

Ходорівський «водоканал» продовжує скидати неочищені стоки в річку

|

іські  каналізаційні очисні споруди м.Ходорів  не працюють, а місцевий «Водоканал»  продовжує скид забруднених стічних  вод в річку Луг басейну Дністра, що є грубими порушеннями Водного Кодексу України. Про це йдеться в повідомленні управління охорони  навколишнього природного середовища в Львівській області.

В повідомленні вказано, що кінцевий термін завершення капітального ремонту каналізаційних очисних споруд м. Ходорів та відновлення їх ефективної роботи, а триває воно уже 12-ий рік.

2012 року на здійснення робіт витрачено 3,5 млн. грн., з них 1,3 млн. грн. — кошти обласного природоохоронного Фонду. З міського бюджету на реконструкцію очисних споруд протягом десяти років надійшло 177, 8 тис. грн. У 2011 році для завершення робіт з обласного фонду ОНПС було виділено 528,0 тис. грн. На 2012 рік Ходорівською міською радою подано запит на фінансування з обласного фонду ОНПС на суму 1 1 25,0 тис. грн. (для введення об`єкта в експлуатацію необхідно 800,8 тис. грн., з яких 320,4 тис. грн. передбачено на встановлення огорожі).

     Зважаючи  на систематичне невиконання ДП «Водоканал»  м. Ходорів умов дозволу на спецводокористування, Держуправління не продовжило термін його дії дозволу на 2012 рік. Матеріали-клопотання, які надійшли з підприємства через «Управління «Дозвільний офіс», Держуправління також відхилило й відправило на доопрацювання. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *