ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині провели чемпіонат Європи зі стокліткових шашок для неповносправних

|

З 23 по 31 серпня у Трускавці проходив чемпіонат Європи з міжнародних шашок серед людей з обмеженими можливостями. Про це інформують організатори.

У змаганнях взяли участь понад 100  спортсменів з Білорусії, Ізраїлю, Литви, Латвії, Молдови, Республіки Польща, Російської Федерації та України.

Чемпіонат Європи серед людей з обмеженими можливостями проводили в 3-х  нозологічних групах: спортсмени з вадами зору (група – А, «тотально» сліпі, група – «Б», з обмеженим зором);  спортсмени з вадами ОРА (група – А, «колясочники»,  група – «Б» всі інші, згідно вимог класифікації);  спортсмени з вадами слуху (одна група). 

Загалом у Чемпіонаті було проведено 9 турнірів у трьох нозологічних групах відповідно. Найбільш масовим був представлений турнір серед людей з обмеженим зором (група Б), перемогу в якому здобув спортсмен з Білорусі Дмитро Фадєєв.

Серед жінок кращою стала українка Людмила Гусєва.

А серед тотально сліпих перші місця посіли Віктор Крилов (Росія) і Зінаїда Мручковська (Україна).

У турнірі серед людей з вадами ОРА перемогу здобули українці Дмитро Мариненко, Людмила Ведерко (у групі серед жінок).

У категорії спортсменів з вадами слуху першими були українець Юрій Верещака та Антоніна Золотова з Росії

Нагадаємо, Чемпіонат Європи серед нозології по зору проводиться вдруге (перший Чемпіонат Європи відбувся в Польщі, 2010 році). А Чемпіонат Європи серед нозології по ОРА та слуху проводяться вперше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *