ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція вшанувала пам`ять кардинала Сліпого

|

Сьогодні, 29 серпня, опозиція вшанувала пам’ять Верховного архієпископа Йосипа Сліпого у зв’язку з 20-ою річницею перепоховання праху кардинала із собору святої Софії в Римі у крипті собору св. Юра у Львові. Про це повідомили у прес-службі ЛОО ПП «Фронт змін».

У покладанні квітів взяли участь: єдині узгоджені кандидати в народні депутати від ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода»: Ірина Сех (виборчий округ №119), Михайло Хміль (виборчий округ №115), Ігор Васюник (виборчий округ №117), керівник Львівського обласного виборчого штабу ВО «Батьківщина» Степан Кубів і депутат Львівської міської ради Ярослав Музичко.

Йосип Іванович Сліпий народився 17 лютого 1892 р. в селі Заздрість, Теребовельського повіту в багатодітній родині. 14 квітня 1929 р. став ректором Львівської Богословської академії. 30 червня 1941 році Й. Сліпий підтримав Акт відновлення Української держави.

Разом з іншими українськими католицькими владиками 11 квітня 1945 року був ув`язнений радянською владою і засуджений на 8 років важких робіт. Відбув разом 18 років заслання у таборах Сибіру та Мордовії. Після звільнення оселився у Ватикані.

Від самого приїзду до Риму намагався організувати самоуправу помісної Української католицької церкви. Сліпий відбув архієрейські подорожі по країнах Європи, Америки, Азії й Австралії, щоб зміцнити зв`язки з вірними діаспори, пожвавити церковно-релігійне життя та репрезентувати Українську греко-католицьку церкву на чужині. 

Фото: прес-служба ЛОО “Фронт змін” 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *