ОСТАННІ НОВИНИ

Facebook атакував новий небезпечний вірус

|

Хакери атакували користувачів Facebook черговою спам-розсилкою, яка маскується під автоматичні повідомлення соцмережі, пише ТСН.

Користувачеві надсилається лист, в якому повідомляється, що один з його друзів у Facebook позначив його на фотографії. Фотографії, які прикріплені до листа, на комп`ютер користувача завантажується ZIP-файл з вірусом. Усередині ZIP-архіву – зразок трояна Troj/Agent-XNN, який дозволяє хакерам віддалено контролювати інфікований комп`ютер. Вірус додає себе в системну папку Windows, і завантажується кожен раз при старті операційної системи.

Відрізнити шкідливу розсилку від справжніх сповіщень Facebook досить просто. Соцмережа завжди повідомляє, хто саме з друзів позначив користувача на фотографії, а в листах хакерів повідомляється лише “один з ваших друзів додав нову фотографію з вами”.

Також Facebook ніколи не присилає самі фотографії, на яких був відзначений користувач – тільки посилання.

Шкідлива розсилка маскується під сповіщення Facebook вже не вперше – у липні співробітники SophosLabs виявляли в мережі подібну розсилку, яка не містила атачів, але містила посилання на заражені сайти, які намагалися атакувати комп`ютери за допомогою експлойтів Blackhole.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *