ОСТАННІ НОВИНИ

Татари закидали Симоненка гнилими помідорами

|

У Сімферополі група кримських татар закидала яйцями та гнилими фруктами лідера Комуністичної партії  України Петра Симоненка.При цьому кримські татари вимагали від лідера КПУ вибачень за виправдання насильницького переселення в 1944 році за наказом Сталіна татар з Криму, повідомляє «УНІАН».

Акція почалася сьогодні близько 17:30 під час зустрічі Симоненка з  жителями кримської столиці. До цього часу на площі Леніна зібралися близько 300 комуністів із червоними прапорами, сюди ж прийшли близько 50 кримських татар, в тому числі перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров.

«Фашист! Фашист!», – почали кричати татари, коли Симоненко вийшов на сцену для виступу. Вони також розгорнули плакати «Симоненко геть із Криму», «Петра Симоненка під суд». Після чого в нього з натовпу почали летіти яйця, порожні пластикові стаканчики і гнилі фрукти. Охоронець закрив голову КПУ від «атаки» парасолькою.

При цьому зіткнення на мітингу запобігали співробітники «Беркута», які відокремлювали групу кримських татар від комуністів, які стоять у безпосередній близькості біля сцени, де виступав Симоненко.

Чубаров у коментарі журналістам назвав Симоненка «моральним виродком» і нагадав, як в травні з трибуни Верховної Ради лідер КПУ нешанобливо висловлювався про кримських татар і виправдовував депортацію.

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні вранці Чубаров закликав кримських татар прийти на місце зустрічі Симоненка і «змусити політиків, що фашиствують,  поважати себе і свій народ».

Таку реакцію кримських татар спричинило те, що напередодні Дня депортації, 16 травня цього року Симоненко з трибуни Верховної Ради заявив, що «кримські татари в один день перейшли на бік Гітлера», і якби їх вчасно не вивезли з території Криму, «ці злодіяння обов´язково привели до стану громадянської війни».

Джерело:  «Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *