ОСТАННІ НОВИНИ

Сех стверджує, що ЛОДА не профінансувала жоден з обласних природоохоронних заходів

|

Рівень фінансування обласних програм саном на кінець серпня становить  усього 11 відсотків. Про це повідомила на прес-конференції голова комісії екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради Ірина Сех.

За її словами, не профінансовано жоден із природоохоронних заходів з обласного екологічного фонду, на який цьогоріч депутати обласної ради передбачили 28 мільйонів гривень.

«Серед таких заходів – будівництво та реконструкція водопровідних та каналізаційних систем, на які передбачено 14 млн грн., – зазначила Ірина Сех, – зокрема, у Жовкві, Кам’янці-Бузькій, Підбужі, Дрогобичі, Великих Мостах та інших містах. Коли ж будуть будувати каналізації? Коли вдарять морози і ті гроші просто «закопають»? Так само не профінансовано будівництво та реконструкцію полігонів твердих побутових відходів у районах, на що передбачено 5 мільйонів, заходи з попередження та ліквідації екологічних аварійних ситуацій – понад 2 мільйони. Жодної копійки як субвенції в місцеві бюджети не надійшло».

Ірина Сех зазначила, що обласна державна адміністрація та її керівництво продемонстрували неспроможність забезпечити виконання обласних програм і програми соціально-економічного розвитку, неспроможність організувати роботу управлінь.

«Сподіваємося, що депутати від Львівщини матимуть серйозне представництво у Верховній Раді України, де ініціюватимуть серед першочергових законопроект про розпуск облдержадміністрацій та запровадження виконавчих комітетів обласних рад. Ми фактично вже почали цю роботу. Саме депутати обласної ради у співпраці з місцевими радами стали ініціаторами і розробниками десятків обласних програм, зокрема, підтримки сільської культури, ремонтів Народних домів, мікропроектів місцевого розвитку та багатьох інших», – наголосила депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *