ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада спростовує заяву керівництва ЛОДА як таку, що не відповідає дійсності

|

Львівська обласна рада спростовує заяву керівництва ЛОДА як таку, що не відповідає дійсності. Йдеться про розповсюджену сьогодні заяву «Львівська обласна рада маніпулює думкою громади, аби приховати власну бездіяльність». Про це повідомили у прес-службі ЛОР.

Керівництво ЛОДА у цій заяві не наводить конкретних фактів на підтвердження правдивості викладеної інформації стосовно невиконання Львівською обласною радою своїх повноважень.

Натомість, відповідно до статей 119,143 Конституції України, статей 43, 44 Закону України «Про місцеве самоврядування в України», статей 2, 13, 17, 18 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», місцева державна адміністрація на відповідній території складає проект відповідного бюджету; розробляє проекти програм соціально-економічного та культурного розвитку; подає їх на затвердження раді та забезпечує виконання.

Отже, ЛОДА безпідставно поширює неправдиву інформацію, оскільки проект обласного бюджету Львівської області на 2012 рік і проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2012 рік були розроблені Львівською обласною державною адміністрацією та подані на розгляд і затвердження Львівській обласній раді із супровідними листами за підписами голови обласної державної адміністрації Михайла Костюка, першого заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Матолича, в. о. голови обласної державної адміністрації Івана Стефанишина.

Окрім того, рішення Львівської обласної ради від 05.01.2012 № 360 «Про обласний бюджет Львівської області на 2012 рік» і рішення Львівської обласної ради від 15.05.2012 № 500 «Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2012 рік» були предметом фінансової експертизи, проведеної в Міністерстві економіки України.

Також, відповідно до статті 118 Конституції України, статті 72 Закону України «Про місцеве самоврядування в України», статті 34 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», голова обласної державної адміністрації є підзвітним перед радою у виконанні відповідного бюджету та програм соціально-економічного й культурного розвитку.

Довідкова інформація:

На XV сесії Львівської обласної ради VІ скликання за результатами розгляду звіту Львівської обласної державної адміністрації про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області за 2011 рік роботу Львівської обласної державної адміністрації визнано незадовільною та висловлено недовіру голові ЛОДА Михайлові Костюку. За таке рішення (від 13.03.2012 № 394) проголосувало 74 депутати обласної ради.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *