ОСТАННІ НОВИНИ

79 податківців прокуратура вже притягнула до відповідальності

|

У ході перевірок органами прокуратури Львівської області виявлено суттєві порушення законодавства працівниками податкових органів при  виконанні покладених на них завдань. Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Провівши перевірки прокуратура з’ясувала, що податківці нерідко порушують законність під час перевірок суб’єктів господарювання, у тому числі з питань адміністрування ПДВ, реєстрації матеріалів за їх наслідками, при списанні податкового боргу, реєстрації та знятті з обліку платників податків.

Крім цього, встановлено факти, коли працівники ДПС у Львівській області не проводили належну ефективну роботу щодо стягнення податкового боргу, у зв’язку з чим органами прокуратури вжито заходів представницького характеру.

Так, у провадженні судів Львівської області на даний час перебуває 22 справи за позовами прокурорів питань адміністрування та відшкодування ПДВ на суму понад 2 млн. 750 тис. гривень.

Водночас, на захист інтересів держави прокуратурою області здійснено вступ у 17 справ стосовно стягнення ПДВ на загальну суму 170 млн. гривень.

Наразі судами постановлено 12 рішень про стягнення із  суб’єктів господарювання понад 102 млн. гривень податкових зобов’язань до державного бюджету. Крім цього, задоволено 15 позовів вказаної категорії на загальну суму 18 млн. гривень.

З огляду на виявлені порушення законодавства та факти, що свідчать про неналежне виконання повноважень працівниками державної податкової служби, органами прокуратури Львівської області внесено 75 подань, у тому числі 3 – на адресу ДПС у Львівській області. За наслідками розгляду документів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 79 податківців. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *