ОСТАННІ НОВИНИ

Фінансові піраміди в Україні залишаються без покарання

|

На законодавчому рівні Україна є безсилою в боротьбі із засновниками фінансових пірамід. Як передає «УкрІнформ», про це під час засідання прес-клубу «Фінансові піраміди: чи здатна держава захистити від них громадян і фінансову систему» ​​повідомив заступник начальника департаменту державної служби з боротьби з економічною злочинністю Анатолій Шкаберін.

За його словами, чинне законодавство не передбачає адміністративної чи кримінальної відповідальності за створення фінансових пірамід, що не дозволяє правоохоронним органам притягати до відповідальності осіб, які здійснюють таку діяльність.

У цьому зв´язку Міністерство внутрішніх справ направило Національній комісії з регулювання ринків фінансових послуг свої пропозиції до  законопроекту, який розробляється і передбачає заборону на створення фінансових пірамід.

У свою чергу директор юридичного департаменту НБУ Віктор Новиков заявив, що Національний банк вважає за необхідне підвищення фінансової грамотності населення для запобігання участі громадян в сумнівних проектах, подібних «МММ-2011».

«Необхідно проводити (освітню) роботу серед молоді. Для дорослих потрібні не тільки освіта, але й психологічна допомога», – сказав він.

За словами Новикова, одним з негативних наслідків діяльності «МММ-2011» може стати ототожнення громадянами цієї фінансової піраміди з інститутами спільного інвестування та іншими легально працюючими на фінансовому ринку установами.

Як повідомляли «Коментарі», Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері ринку фінансових послуг, пропонує запровадити кримінальну відповідальність за створення і рекламування фінансових пірамід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *