ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині встановлять близько 70 пам’ятних знаків на могилах воїнів УПА

|

Асоціація «Ради Львівщини» доручила головам місцевих рад надати чітку відповідь про місцезнаходження могил та місцях загибелі воїнів, на яких мають встановлювати пам’ятні знаки. Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради.

Під час засідання обласної Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» було розглянуто питання «Про встановлення пам’ятних знаків на могилах та місцях загибелі воїнів УПА».

Доповідач з цього питання депутат Львівської обласної ради Ярослав Мудрий закликав голів районних рад посприяти в отриманні чіткої історичної довідки про місце, де планується встановлення пам’ятників. Від сільської громади історична довідка може бути завірена сільським головою або місцевим краєзнавцем. Такі місця необхідно внести в перелік пам’яток історії.

Також на засіданні Асоціації голови районних рад прийняли рішення звернутися до голови Львівської обласної державної адміністрації щодо сприяння початку встановлення пам’ятних знаків на місцях загибелі воїнів УПА та інших борців за Незалежність України до Дня Незалежності України та завершення зазначеної роботи до 14 жовтня 2012 року.

Цьогоріч планується встановити 70 пам’ятних знаків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *